dilluns, 10 d’octubre del 2016

La dieta del gos sènior

10 punts a tenir en compte en una dieta per al gos sènior:

1. L'edat per canviar l'alimentació del nostre amic varia entre un gos i un altre. Un de mida petita fins als deu o onze anys no es considera que ha entrat a la vellesa. Un gos de mida mitjana es pot canviar als vuit o nou. I un gos de mida gran, als sis o set anys ja comença a necessitar altres tipus d'alimentació.

2. Tot i així, cada cas és específic, i s'ha de considerar de manera personalitzada, ja que el pes, el caràcter i l'activitat física influencien en la decisió de donar-li un tipus d'alimentació equilibrada per cada cas.

3. Quan el nostre amic arribi a la seva edat de senectud i repòs, és millor optar per una alimentació d'alta qualitat, amb un 20% o 30% de proteïnes.

4. Amb una patalabilitat superior a l'anterior, ja que el sentit gustatiu també es veu afectat amb l'edat.

5. Amb uns nivells moderats de proteïnes d'alt valor biològic.

6. Nivells controlats de greixos rics en àcids grassos essencials (EFA)

7. Suplement vitamínic (E i complet B), i nivells de minerals controlats curosament.

8. El gos sènior necessita una alimentació baixa en calories.

9. Convé repartir l'alimentació en un parell de preses al dia.

10. Abans de canviar la dieta del nostre amic, consultem al nostre veterinari, ja que ell sap millor que ningú quan i com s'ha d'alimentar, per tot el seu historial mèdic. I el canvi ha de ser gradual:
afegim cada cop més quantitat del nou pinso, i anem disminuïnt l'anterior. Qualsevol canvi brusc en una dieta afecta el procés digestiu.

Potser també t'interessa: El gos senior