dissabte, 22 de maig del 2010

Dia Mundial de la Biodiversitat

Enguany es dedica a la diversitat marina

Un 22 de maig de 1972 va ser aprovat, a Nairobi, el Conveni internacional sobre la Diversitat Biològica, data posteriorment declarada per l'Assemblea General de l'ONU com a Dia Internacional de la Biodiversitat.

La diversitat biològica és el fonament de la vida al nostre planeta i un dels pilars del desenvolupament sostenible. La riquesa i la varietat de la vida a la Terra fan possibles els serveis indispensables que ens proporcionen els ecosistemes: aigua potable, aliments, recer, medicaments i roba. Els entorns d'una gran diversitat biològica tenen la capacitat de regenerar-se després d'un desastre natural.

Tot això té especial importància per als ciutadans més pobres del món. Les persones que sobreviuen al dia depenen de la diversitat biològica per cobrir les seves necessitats bàsiques. Per tant, si no conservem la diversitat biològica i en fem un ús sostenible, no aconseguirem complir els objectius de desenvolupament del Mil·lenni.

L'any 2012 el lema és la diversitat marina, diversitat clarament amenaçada per les formes de pesca destructiva i massiva que arroseega tot el que es troba al seu pas i que és denunciada per diverses ONGs any rere any. La sobreexplotació dels recursos pesquers, la contaminació i el canvi climàtic estan amenaçant la biodiversitat dels mars i, per tant, amenacen també la nostra salut.