dilluns, 3 de juliol del 2017

Les vacances amb el nostre amic

Quan planifiquem el viatge, hem de tenir en compte el següent:
Quines són les activitats que desitgem realitzar durant les vacances?
Si planifiquem estar molt temps a la platja, és important saber si n'hi ha alguna on acceptin animals. Si preferim les activitats de tipus cultural o nàutica, hem de planificar sàviament aquestes activitats, de manera que no haguem de deixar el nostre amic sol per gaire estona. És obvi que les millors activitats són les caminades, que ajuden a descobrir la bellesa de la naturalesa. En altres paraules, si decidim portar tota la família en el viatge, haurem d'ajustar i planificar totes les activitats. El nostre amic ens ho agrairà.
Podrem deixar el nostre amic a l'habitació de l'hotel sense que causi molèsties als altres hostes?
És inevitable que haguem de deixar-lo sol, encara que sigui per un curt període de temps. Per exemple, en molts països, no accepten animals en llocs públics com els restaurants. És molt important que ho considerem. Portar el nostre amic ha de ser un plaer i no una càrrega.
Apunts per al viatge:
Si és la primera vegada que el nostre amic fa un viatge llarg és possible que se senti un xic neguitós/a. Alguns d'aquests objectes són importants per a la llista de viatge:
- Medicació. Abans de sortir, és recomanable que visiti el veterinari. Si el nostre amic necessita alguna medicació, no oblidem dur-la, així com altres recursos que puguem necessitar durant el període de vacances. També hem d’actualitzar els documents i les seves vacunes.
- Transportin o gàbia. Alguns llocs demanen deixar l'animal al transportin si decidim deixar-lo sol a l'habitació. Considerem si és una bona opció. i per favor, no el deixem deslligat a la part del darrere del cotxe o jeep, ja que podria fer-se mal si cau o ensopega. Si hem de viatjar amb avió, estarem obligats a dur-lo en transportin homologat, en el qual el nostre amic haurà de romandre durant el vol. Per a més informació, podem preguntar a la línia aèria sobre viatjar amb animals.
- Menjar. (i potser aigua) Si mantenim al nostre amic amb la mateixa dieta a la qual està acostumat, l'ajudarà a prevenir conseqüències innecessàries. Si té l'estómac sensible, és recomanable que portem bols per a menjar i aigua, productes de neteja, per al cas que ho necessitem. Per favor, tractem de mantenir neta l'àrea on el nostre amic romandrà. Un bon raspall és sempre útil, i bosses higièniques que ens ajudaran a mantenir net el lloc per on passegem.
- Utensilis. Incloent raspall, talla ungles, xampú específic, qualsevol cosa que el nostre amic necessiti després d'un llarg dia de jocs i caminades. Tovalloles extra - per a netejar les seves potes o el seu cos. Collar i corretja(es) Si som de viatge a un àrea remota, és recomanable dur més d'una corretja per al cas que una es trenqui. Llit. El nostre amic se sentirà molt millor si té el seu propi jaç on dormir.
- Identificació. Assegurem-nos d'apuntar el número de llicència, així com el número de microxip i portar-lo sempre a sobre.
- Llibre de vacunació i altres documents. Si viatgem a un altre país europeu, assegurem-nos que el nostre amic tingui totes les vacunes que necessita, i portem una còpia actualitzada sempre a sobre. També informem-nos del país o els països on volem anar, en cas que es demani algun requeriment específic per a aquests països o per tornar.
- Foto recent. Si el nostre amic es perd durant el viatge, la foto ens servirà per a la seva descripció a altres persones.
- Farmaciola per a Primers Auxilis.
Nosaltres tenim la responsabilitat de millorar la imatge de viatjar amb animals.
Desafortunadament, hi ha molts casos que hotels o masovers deixen d'acceptar-los en els seus establiments després d'un incident negatiu. 
Hem de procurar que el nostre amic es comporti degudament durant les vacances:
Assegurem-nos de deixar l'habitació de la mateixa manera que ens agradaria trobar-la. Viatjar amb ells, avui dia, és un privilegi. No el perdem. Mantinguem el nostre amic sota control tot el temps. A altres hostes potser no els agradarà que un animal els saludi, encara que nosaltres pensem que està sent afectiu. Si decidim visitar alguns llocs, no deixem sol el nostre company. Tractem de trobar un lloc on deixar-lo durant aquest dia. Alguns llocs oferixen servei de cangur. Respectem les restriccions de l'habitació. Nosaltres no serem els primers o els darrers hostes, i l'hotel no té l'obligació d'acceptar el nostre amic. Per favor, mantinguem net el lloc on el nostre amic passegi. Seria molt desagradable per als altres hostes i especialment per als nens que juguen per terra. Siguem conscients quan visitem un país estranger. Recordem que moltes cultures poden veure al nostre amic de manera diferent i poden ser menys tolerants. Sempre complim amb les regulacions locals: "no mascotes a les platges, mascotes lligades dintre dels límits de l'hotel, mascotes lligades, amb morrió" etc. Evitarem crear-nos problemes amb el sistema de justícia local durant les nostres vacances. El mateix respecte s'ha d'aplicar cap a les persones que viuen en el lloc. Per exemple: alguns restaurants francesos accepten animals, però només els ben educats. Pensem sempre que el nostre amic és un ambaixador de tots els animals que viatgen!
La llei dicta, entre altres coses, que l'animal de companyia ha de portar un xip identificador, ha de tenir un passaport de la Unió Europea i ha d’estar vacunat/da contra la ràbia. El passaport inclou la descripció de l'animal, el seu nom i l'adreça del responsable, així com la prova de la vacuna contra la ràbia. El xip, d'altra banda obligatori, ens donarà més possibilitats de trobar el nostre amic en cas de pèrdua o robatori.