divendres, 1 de setembre del 2017

Consells per a gaudir d’un bon estiu amb la teva mascotaL'estiu és temps de vacances, d’esbarjo, de gaudir de la platja o la muntanya. En definitiva és temps de passar-s’ho bé. I molts cops ens acompanyem de la nostra mascota. És per això que cal saber certes pautes i recomanacions per a poder tenir un estiu amb els mínims problemes possibles.
A l’estiu les temperatures són més elevades. Aquest augment de temperatura i calor pot provocar efectes indesitjables en el nostre gos. Eviteu passejos i activitat física al migdia, quan la temperatura i la calor és més elevada. Sobretot, no deixar els animals dintre dels cotxes. Per poca estona que sigui i tot i estar a l’ombra, l’escalfor originada pot provocar un cop de calor i la mort de l’animal.


Eviteu passejos per zones d’herba tipus gramínies. Les espigues seques poden jugar males passades introduint-se a les orelles, el nas, les parpelles o entre els dits.
La platja els agrada molt als gossos. Després d’un dia de platja i remullar-se a l’aigua del mar és convenient rentar el gos amb aigua depurada. La sal del mar ocasiona dermatitis a la pell. Els tolls poden acumular brutícia i l’alta temperatura fa la proliferació de microorganismes i les seves toxines. No deixeu que beguin aigua de tolls o basses estancades. L’aparició de vòmits i diarrees són freqüents.
Les puces, les paparres i el mosquit transmissor de la leishmaniosi són per tot arreu. L’ús de collars antiparasitaris o pipetes evita aquests indesitjables paràsits transmissors de moltes malalties.
L’estiu és temps de revetlles i festes majors. Els petards i els sorolls ocasionen molèsties a molts gossos, fins i tot pànic i fòbies. Si els vostre gos pateix pels petards existeixen fàrmacs tranquillitzants que faran passar una revetlla tranquil·la al nostre gos.
Si viatgeu amb el vostre gos cal dur la cartilla sanitària a sobre amb les vacunacions al dia. Si marxeu a l’estranger cal dur el passaport veterinari.
Així doncs, seguint aquests consells la vostra mascota podrá gaudir d’un bon estiu amb els menys problemes possibles.